srijeda, 24. kolovoza 2016.

Ne tako fantastična naučna fantastika

Ne tako fanstastična naučna fantastika !

Pozdrav dragi čitaoci,u današnjem blogu bih razgovarao i otvorio diskusiju na veoma široku temu : Različitosti.
Svako ko osjeća potreba pridonošenja mome blogu svojim komentarom ili sugestijom,neka tako i uradi !

Zamislite sljedeću scenu : Budite se u prostranom stanu na 52. katu.Užareno se sunce probija kroz prozore,a vi sanjivim koracima ustajete iz velikom kreveta te kreće praviti kafu. Izlazite na balkon i promatrate blok zgrada duljine 15 km, sunce jednako udara svaki prozor, a vaši susjedi također stoje na balkonu. I piju kafu. I sanjivo se šetkaju. Isto se prezivaju. Isto pričaju, a jednako i ponašaju. Zamislite da je sve isto Svatko je isti. Vi ste broj 5502, nemate čak ni ime, nemate emocije, ni sopstvenu personu, ponašanje, ni komunikaciju. Sve je i dalje isto. Tužno.

Zamislite samo kakva bi monotonija i homogenost nastala kada bi ova moja mala misao iz glave postala stvarnost,..

Čovjek je sretan što je kompleksno biće,puno želja, emocija, i snova. Svaki san poseban, zanimljiv i drugačije obojen. Misli lete, grade sopstvene snove, svaki smijeh je drugačiji, a svaka izgovorena riječ ima svoj značaj i kvalitet.

Mi kao najkompleksnije biće moramo naučiti i učiti o različitostima, jer nas one čine posebnim, rijetkim i rođenih sa određenim razlogom i ciljom.
Učiti i podučavati o važnostima ljudskog razlikovanja i postojanja treba biti misija svakog čovjeka ovog svijeta,svijeta nad kojim mi imamo kontrolu i kojeg mi možemo oblikovati i mijenjati.
Počnimo skladati najljepšu pjesmu ikad komponovanu,potrudimo se napraviti ovaj svijet bolji drugima, a također se osjećati prihvaćeno i sigurno.
Svatko na Zemlji ima pravo biti ono što želi i ono što jeste, te samim tim ima šansu doprinjeti edukaciji o drugačijem. Počnimo gledati dalje od horizonta, prihvatati naše različitosti, koje su u suštini vrline.
Neograničeni um ima toliko mjesta i prostora za razmišljanje i inovaciju,toliko praznog prostora da je neograničen. Počnimo ga proširivati, širiti ljubav i sreću, te svakome dozvoliti postojanje.

Nadam se da sam bar malo objasnio važnost ove teme i kako ona može utjecati na važnost ljudskog postojanja.Zahvalio bih se svima vama koji pročitate, a naročito onima koji se odazovu na kritike.
Do sljedećeg bloga,budite zdravi !

August 2016

Nema komentara:

Objavi komentar